Salda Gölü ve Lavanta Bahçeleri Turu Tur Programı

#keşfetmekiçingidelim

Kalkış Yerleri: KARAMÜRSEL OTOGAR-DEĞIRMENDERE DURAKLAR-GÖLCÜK DURAKLAR-İZMIT PERŞEMBE PAZARI
PROGRAM
1 Gün:

 Belirtilen kalkış noktalarından katılan misafirlerimizle gece yolculuğuna başlıyoruz. Karamürsel otogar  20:00  Değirmendere duraklar 20:20 Gölcük duraklar 20:30 İzmit Perşembe pazarı 20:45 de hareket edecek olan turumuz   

1.GÜN: Adapazarı-Pamukova-Kütahya-Afyon-Burdur-üzerinden sabah saatlerinde kahvaltı (ekstra) molamızın ardından   ilk gezi noktamız olan tertemiz suları, bembeyaz kumsalları ile ünlü Türkiye’nin Maldivleri olarak adlandırılan Salda Gölü’ne geçiyoruz. Aynı zamanda 1.derece sit alanı olan Salda gölü sizlere fotoğraf çekebileceğiniz keyifli öğeler sunuyor.

Derinlik bakımından Türkiye’nin en derin tatlı su gölü konumunda olup, 185 metre derinliğe sahip olan Salda gölü ve çevresi 1989 yılından beri birinci derece doğal sit alanı olarak korunuyor. Dünyanın 3.derin tatlı su gölü  olan Salda Gölü, Burdur Yeşilova sınırları içerisinde yer almaktadır.

Salda Gölü’nde yapılan araştırmalarda uzmanlar, göl suyunun ve gölün toprak yapısının sahip olduğu mineraller sayesinde hastalıklara iyi geldiği söylenmekte. Salda gölü gezimiz sonrası  Lavanta tarlalarının bulunduğu Isparta ilimizin Lavanta üretimi ile meşhur Keçiborlu ilçesinin Kuyucak köyüne ulaşıyoruz. Kuyucak köyü kerpiç evleri, kaldırım kenarlarındaki lavanta öbekleri ile bizleri etkiliyor. Kuyucak köyü halkı genellikle lavanta üretiminden geçimini sağlıyor. Kuyucak köyü yollarında ilerlerken mor tarlaları gördüğümüz zaman gözlerimizi kapatıp, etrafı saran güzel kokunun her hücremizi temizlediğini hissediyoruz. Yolumuza devam ederken yol boyunca sağlı sollu tepelere kadar uzayan lavanta tarlalarını görüp de şok olmamak mümkün değil. Lavanta toplama aktivitemize lavanta tarlasında çalışanları önce izleyerek onlardan işin inceliklerini öğrenerek ve sonra da eşlik ederek başlıyoruz. Lavanta toplama, fotoğraflama ve lavanta ürünlerinden alışverişimizi de yaptıktan sonra alacağımız serbest öğlen yemeğinin(ekstra) ardından Afyonda bulunan AKRONES TERMAL ***** otelimize doğru hareket ediyoruz dileyen misafirlerimiz havuz ve kaplıca sularından faydalanabilirler Akşam yemeği ve konaklama otelimizde (Akrones Hotel)
 


2 Gün:

2.GÜN Otelimizde alacağımız açık büfe sabah kahvaltısı sonrası dileyen misafirlerimiz havuz ve kaplıca sularından faydalanabilirler tur rehberlerimizin belirttiği zamanda  geri dönüş yolculuğumuza başlıyor akşam saatlerinde sizleri aldığımız noktalara bırakarak bir sonraki turumzda buluşmak üzere veda ediyoruz.

 


ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://uniteamtur.com.tr/salda-golu-lavanta-bahceleri-2

    Atatürk caddesi No:34 Karamürsel /Kocaeli
    0262 454 57 57


    Bu çıktı 24.04.2024 08:51 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.