Gap Turu Tur Programı

GAP TURU

HATAY / G.ANTEP / Ş.URFA / DİYARBAKIR / MARDİN / ADIYAMAN 

Antakya Arkeoloji Müzesi / Harbiye Şelalelerini /  Zeugma müzesi / Halfeti /  Balıklı göl / Harran / Göbekli Tepe / Dayr'ül Zaferan Manastırı / Midyat / Gizli Han / Hasankeyf / Artuklu Akropolü /  Atatürk Barajı / Nemrut Dağı /     Cahit Sıtkı Tarancı müze evi ve Dahası.

 

 

Eşsiz Tarihi ve Kültürüyle GAP'ı Bizimle Keşfetmeye ne dersiniz?

Kalkış Yerleri: KARAMÜRSEL OTOGAR-DEĞIRMENDERE DURAKLAR-GÖLCÜK DURAKLAR-İZMIT PERŞEMBE PAZARI
PROGRAM
1 Gün:

1.Gün: Belirtilen kalkış noktalarından katılan misafirlerimizle gece yolculuğuna başlıyoruz. Karamürsel otogar  20:00  Değirmendere duraklar 20:20 Gölcük duraklar 20:30 İzmit Perşembe pazarı 20:45 de hareket edecek olan turumuz Adapazarı,Bolu,Ankara,Aksaray,Pozantı üzerinden Adana'ya variyoruz Adapazarı,Bolu,Ankara,Aksaray,Pozantı üzerinden Adana ya varıyoruz

 Adana da  sabah kahvaltısı(Ekstra) molasının ardından Can, Ezan, Hazan, Künefe, Asi Nehri, şelaleleri farklı inanışlarda yaşam alanları ve son zamanlarda diziler ile ünlenen Antakya’ya hareket ediyoruz. Öğle saatlerinde Antakya’ya varıyoruz. Burada öncelikli olarak öğle yemeğimiz(Ekstra) yemek üzere şehrin merkezinde birçok alternatifin bulunduğu bir noktada serbest zaman veriyoruz. Yemek molamızın ardından Antakya’nın dar sokaklarında gezimize başlıyoruz. Anadolu’da yapılan ilk cami olarak bilinen Habibi Neccar Cami, birbirleriyle neredeyse sırt sırta olan Katolik Kilisesi, Ortodoks Kilisesi, Protestan Kilisesi, Dünya’nın en önemli mozaiklerinin sergilendiği Antakya Arkeoloji Müzesi, gezimizin sonrasında otobüsümüze binerek Hristiyan tarihinin en eski kiliselerinden biri olarak bilinen Saint Pierre Kilisesini geziyoruz. Antakya’nın bambaşka bir yüzü olan mitolojik dönemlerden günümüze sayfiye yeri olarak kullanılan Daphne ile Apollo’nun hikâyesine konu olan Harbiye Şelalelerini geziyoruz. Gezimiz sonrasında otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde . (Antakya )



2 Gün:

2.Gün: Otelimizde Alacağımız Açık büfe kahvaltı sonrası Otelimizden ayrılıyoruz Kırıkhan güzergahı ile yolumuz üzerindeki İstiklal Savaşındaki başarısını adına taşımış olan tek gazi ünvanlı kentimiz Antep’e yol alıyoruz ve paylaşılamayan Zeugma mozaiklerinin sergilendiği yeni açılan ve dünyanın 2. büyük mozaik müzesi konumuna gelen Zeugma müzesi, Kırkayak Parkı, gezilerini yapıyoruz. Ardından ünlü Tahmis Kahvesinde arzu edenlere kahve veya Zahter çayı ikramı sonrasında Elmacı Pazarında kutnu kumaşçı yemenici, bakırcı, gümüşçü, sedefçi, baharatçı gibi esnaf ve sanatkârların ürünlerinden alışveriş yapıyoruz. Kurtuluş savaşı döneminin destansı Antep direnişinin en önemli timsali olan Gaziantep kalesinden şehre panaromik olarak bakıyor ve şehri fotoğraflama imkanı buluyoruz. Sonrasında meşhur Antep işi sedef kakma atölyesini ziyaret edip Osmanlı yadigârı bu sanatın en ince ayrıntılarını keşfetme fırsatı buluyoruz. Akşam üzeri otelimize varıyoruz ve odalarımıza yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. (Gaziantep)

 



3 Gün:

3.Gün: Otelde alacağımız Açık büfe Sabah kahvaltı sonrası Otelimizden ayrılıyoruz ilk olarak Kelaynak kuşlarının yurdu olan Birecik'e varıyoruz. Birecik'ten geçişte şirin dostlarımızı görmemek olmaz. soyları tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan kuşları Birecik Kelaynak Kuşları Üretme Çiftliği'ne uğrayıp görevliden kuşlar hakkında bilgi alıp, fotoğraflar çektikten sonra Anadolu'nun destan nehri Fırat rehberliğinde "dünya'da siyah gül'ün" yetiştiği tek yer olan muhteşem Halfeti'ye varıyoruz. Kısa bir moladan sonra Fırat Nehri üzerinde 45 dakikalık bir tekne turu(Ektra) yapıyor, bu yolculuk esnasında Rum kale'yi hayranlıkla fotoğraflıyoruz. Tekne turu dönüşü yola devam ederek Şanlıurfa'ya doğru yola çıkıyoruz. Şanlıurfa şehir merkezinde İbrahim Peygamberin Doğduğu Mağara, ateşe atıldığı yer, Balıklıgöl, Halil-ül Rahman Gölü, Ayn-El Zeliha Gölü, Mevlid-İ Halil Camii, Rızvaniye Camii, Kapalıçarşı, Şurkav Kültür Merkezi, Kilimciler, İsotçular, Demirciler, Bakırcılar Çarşıları ve Gümrük Han'ı geziyoruz Serbest zamanının ardından Urfa'da ki otelimize yerleşiyoruz ve yöresel Şanlıurfa sıra gecesi eğlencesi(Ekstra) için hazırlanıyoruz. Akşam yemeğimiz ve konaklama otelimizde.(Şanlıurfa)



4 Gün:

 4.Gün: Otelde alacağımız Açık büfe Sabah kahvaltı sonrası Otelimizden ayrılıp UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve tüm dünyanın dikkatini çeken İnsanlık Tarihinin bilinen ilk tapınaklarının yer aldığı  Şanlıurfa'daki Göbeklitepeye hareket ediyoruz Rehberimizin anlatımıyla gezimizi tamamlayıp Mardin'e doğru yola çıkıyoruz. Yine heyecan verici bir gün başlıyor. Viranşehir, Kızıltepe üzerinden ilerleyerek ince ince işlenmiş taş evleri ile ünlü müze şehir Mardin'de büyülü saatler bizi bekliyor. Nerdeyse 2 insanın yan yana yürüyemeyeceği kadar dar sokakları, belediye temizlik hizmetlerinin kadrolu eşeklerle yapıldığı, "abbara" adı verilen sayısız ev altı geçit-sokakları bulunan Mardin'de her adımda kendinizi başka bir sürprize hazırlayın. Şehir merkezine 5 km mesafede bulunan, uzaktan bakınca oldukça yalnız ve hüzünlü görünen Dayr'ül Zaferan Manastırı ile gezmeye başlıyoruz. Dünya Süryani Kadim cemaatinin 1000 yıldan fazla "patriklik makamı" olan bu güzel yapıyı gezerken 5000 yıllık Güneş tapınağını da göreceğiz. Kasımiye Medresesi, Dellallar, Kazancılar, Marangozlar, Hasan Ammar, Sokulbakar ve Babısor Çarşısı, Ulu Cami, Kırklar kilisesi, eski bir Süryani konağından çevrilen büyük PTT binası gezilerimizin Sonrasında Midyat'a geliyoruz. Burada Kaymakamlar Konağı ve Gizli Han'ı ziyaret ediyor Telkari diye tanımlanan ince gümüş işçiliği ve bu sanatı hala sürdüren son bir kaç usta ile tanışıyoruz. Ardından Mardinde ki otelimize yerleşiyoruz Akşam yemeği ve Konaklama Otelimizde (Mardin )

 



5 Gün:

5.Gün: Otelde alacağımız Açık büfe Sabah kahvaltı sonrası otelimizden ayrılıyoruz  ve Diyarbakır'a doğru yola çıkıyoruz ilk durağımız   Kaymakamlar Konağı ve Gizli Han  ziyaretlerimiz sonrası Telkari diye tanımlanan ince gümüş işçiliği ve bu sanatı hala sürdüren son bir kaç usta ile tanışıyoruz ve yolumuz bizi Ilı su Baraj gölünde boğulma korkusunu yaşayan dillere destan Hasankeyf'e çıkarıyor. Kim bilir belki de bir daha göremeyeceğimiz bu güzellikleri yaşayan son insanlar arasına katılıyoruz. Hasankeyf'te çeşitli dönemlere ait narin minareler, Asankif köprüsü'nün hayranlık uyandıran dev kalıntıları, soğan kubbeli türbelerin Anadolu'daki tek örneği olan Zeynel Abidin Bey Türbesi ve zaviye tarzının ender örneklerinden S.Abdullah Zaviyesi, kayalara oyulan binlerce ev, dükkân, kilise gezilerini tamamlıyoruz. İbni Şaddat'a göre bir zamanlar sayıları 7 iken bugün yalnız 3'ü korunabilen ilginç hayvan figürlerinin kabartmaları ile zenginleştirilmiş anıt kapılar ve muhteşem manzaralı Artuklu Akropolü'ne ev sahipliği yapıyor. Şimdi yolumuz üzerinde yer alan petrol kentimiz Batman'ı panoramik olarak görüyor ve Diyarbakır'a doğru yol çıkıyoruz .Otelimize varıyoruz Akşam yemeği ve Konaklama Otelimizde (Diyarbakır )



6 Gün:

 6.Gün: Otelde alacağımız Açık büfe Sabah kahvaltısı sonrası Otelimizde ayrılıyoruz Siverek,Hilvan,Bozova üzerinden Türkiye’nin en büyük sulama projesi olan G.A.P’ın en büyük barajı Atatürk Barajı’nı geziyoruz.  Sebest zaman sonrası eski Kahta’ya varış (hava ve yol durumu müsait olduğu taktirde) Karakuş,Cendere Köprüsü, Arsemia Tapınağı,eski kalenin gezilerini yapıyor ve muhteşem gün batışıyla, ilginç doğa yapısıyla dünyanın sekizinci harikası olabilecek güzellikteki Nemrut Dağında Kommagene Krallığının tümülüsünü  tırmanıyoruz. Akşam saatlerinde otele yerleşiyoruz ve akşam yemeğini ve konaklama otelimizde. (ADIYAMAN)



7 Gün:

 7.Gün:Otelde alacağımız Açık büfe sabah kahvaltısı sonrası Otelimizden ayrılıyoruz  İlk durağımız  bugüne kadar korunmuş  bir yöre evi olan Cahit Sıtkı Tarancı müze evi devamında Ulu Cami,surlar ve çarşıdaki serbest zaman sonrası son gezimizin bitimi ile dönüş yolculuğuna başlıyoruz. yolda alacağımız molalarımız ile birlikte Akşam Saatlerinde sizleri aldığımız noktalara bırakarak bir sonraki turumuzda Buluşmak Dileğiyle Veda Ediyoruz.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Program  zamanlamasında Hava yol vb…  nedenlerle rehber gerekli görüldüğü taktirde değişiklik yapabilir

    Doluluk nedeniyle otele öğle saatlerinde girilmesi gerekirse program öne alınabilir.

    Otel isimleri tur gününe kadar değişiklik gösterebileceği için programda yazılmamıştır.gerekli bilgi ofisimizden öğrenebilirsiniz.


    İptal Şartları
    https://uniteamtur.com.tr/tur-27-gap-turu.html

    Atatürk caddesi No:34 Karamürsel /Kocaeli
    0262 454 57 57


    Bu çıktı 28.03.2024 18:54 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.