Ankara -Beypazarı Tur Programı

ANKARA - BEYPAZARI TURU

ANITKABİR - ESKİ MECLİS - ULUS - BEYPAZARI EVLERİ - HIDIRLIK TEPESİ

1 Gece 2 Gün Konaklamalı

Otelde Sabah ve Akşam Yemekleri

Rehber Eşliğinde Ankara Çevre Gezileri

 

#keşfetmekiçingidelim

Kalkış Yerleri: YALOVA RAMADA OTEL ÖNÜ- KARAMÜRSEL OTOGAR-DEĞIRMENDERE DURAKLAR-GÖLCÜK DURAKLAR-İZMIT PERŞEMBE PAZARI
PROGRAM
1 Gün:

 Anadolu Medeniyetler Müzesi - Etnografya Müzesi - 1.Meclis Binası - 2.Meclis Binası - Anıtkabir 

  • Yalova Ramada Otel Önü: 05:00
  • Karamürsel otogar  06:00 
  • Değirmendere duraklar 06:20
  • Gölcük duraklar 06:30
  • İzmit Perşembe pazarı 06:45 

Değerli misafirlerimiz Belirtilen kalkış noktalarından hareket edecek olan turumuz Öğlen saatlerinde Başkent Ankaraya ulaşıyoruz ilk durağımız Tarihi yapıları köklü geçmişi kendine özgü koleksiyonları ile dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan 1997 tarihinde İsviçrenin Lozan kentinde 68 Müze arasında birinci seçilerek Avrupada Yılın Müzesi Ünvanını elde eden Anadolu Medeniyetler Müzesini ziyaret ediyoruz sonrasında Selçuklu’dan başlayarak Anadolu Türk kültürünün yüzyıllar içerisindeki gelişimini anlamak ve Koleksiyonunda Anadolu’nun çeşitli yörelerinden toplanmış binlerce örneği barındıran  çini, ahşap ve cam işlemeciliği, silah yapımı, yazı sanatı gibi alanlar hakkında hiçbir yerde bulamayacağınız detayları Görmek için Etnografya Müzesi gezimizle devam ediyoruz Gezimizin ardından Ulus bölgesine giderek 1. Meclis Binası’nı  Cumhuriyet’in ilanı aşamasında yaşanan bazı olayları daha derinden anlayacağımız gezimizin hemen ardından ise, buraya 100 metre mesafedeki 2. Meclis Binası’nı (Cumhuriyet Müzesi) ziyaret ediyoruz. Panaromik Şehir Turu yaptıktan  sonra öğle yemeği ( Ekstra )için restoranımıza geçiyoruz. Yemeğimizi yedikten sonra Türk Kurtuluş Savaşı'nın ve inkılaplarının önderi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün, Ankara Anıttepe'de (eski adıyla Rasattepe) bulunan anıt mezarına Anıtkabir gezimizi yapıyoruz Gezimiz sonrasında  otelimize geçiyoruz Akşam yemeği ve Konaklama Otelimizde 

Yeme  İçme  Bilgileri:

Sabah Kahvaltısı: Mola verilen dinlenme tesisinde alınacaktır(Ekstra)

Öğlen Yemeği: Ulus merkezinde serbest olarak alınacaktır (Ekstra)

Akşam Yemeği : Otelimizde Açık büfe veya Set menü şeklinde alınacaktır tur ücretine dahildir



2 Gün:

 Beypazarı - Hıdırlık Tepesi - Kurşunlu Camii ve İncirli Camii - Yaşayan Müze - Geri Dönüş Yolculuğu

Değerli misafirlerimiz otelimizde aldığımız açık büfe kahvaltı sonrası otelimizden ayrılıyoruz ve Osmanlı mimarisinin bozulmadan kaldığı ve mimariyle birlikte gelenekleri ve görenekleriyle Osmanlıyı yaşayan kent, Beypazarı na ulaşıyoruz. . Şehrin panoramik olarak görülebildiği en güzel noktası olan Hıdırlık Tepesine ne çıkıyor (yol çalışması olmaması halinde) ve Beypazarı’nı yüksek bir noktadan fotoğraflama imkanı buluyoruz. Fotoğraf molamızın ardından 3000 eski evin bulunduğu Beypazarı’nın tarihi dokusunu daha yakından yaşamak için şehrin içerisinde serbest  gezintiye çıkıyoruz. Tarihi sokaklarının, çarşılarının içerisinden geçerek örnek bir Beypazarı evi olan Yaşayan Müzeyi gezebilirsiniz. Yaşayan Müze’de etkinlikler çerçevesinde dileyenler Ebru Sanatı öğrenebilir, isteyenler kurşun döktürüp bu Türk geleneğini yaşayabilirler. Küçük misafirlerimiz ise Hacivat Karagöz oyununu seyrederek eğlenceli vakit geçirebilir. Adı gibi yaşayan, yaşatan müzenin her katında bölgenin yaşamını anlatan örnekler görecek ve oldukça keyif alacaksınız. Yaşayan Müze gezimizin ardından Arnavut kaldırımlı sokaklardaki yürüyüş ile Kurşunlu Camii ve İncirli Camii ni dışarıdan görebilirsiniz. Beypazarı denildiğinde şüphesiz akla ilk gelen Telkari sanatı olacaktır. Telkari Sanatı ile ilgili hem bilgi alıp hem de alışveriş yapabileceğimiz ziyaretimiz sonrası, tadılabilir yöresel ürünlerin satıldığı Sulu Han’da havuç lokumundan, kuru erişteye, tarhanadan Beypazarı kurusuna kadar birçok yöresel ürünleri isteğe bağlı bulabilirsiniz. Serbest öğlen yemeğimiz(Ekstra) ardından geri dönüş yolculuğuna başlıyoruz akşam saatlerinde siz değerli misafirlerimizi almış olduğumuz noktaya bırakıyor bir sonraki turumuzda buluşmak üzere veda ediyoruz.

Yeme  İçme  Bilgileri:

Sabah Kahvaltısı: Otelimizde Açık büfe şeklinde alınacaktır tur ücretine dahildir

Öğlen Yemeği: Beypazarı merkezinde serbest olarak alınacaktır (Ekstra)

Akşam Yemeği: Mola verilen dinlenme tesisinde serbest olarak alınacaktır(Ekstra)

 


ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Gezi Süresi  1 Gece 2 Gün olup 1 Gece otel konaklamalıdır

    * Paket fiyatlarımız otel, ulaşım ve çevre gezilerini kapsamaktadır. Tur Paketlerinde uygulanan çocuk indirimleri iki yetişkin yanında tek bir çocuk için kullanılır. 0-6 yaş çocuklarda otel konaklamasında yatak verilmeyebilir.

    * Turumuz; rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri ile bir paket olup ayrı düşünülemez. Kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri vb. haklar geri iade edilmez.

     Konaklama bölgelerinde ve otellerinde yoğunluğa göre aynı standarthalfelarda olmak kaydı ile değişiklik yapılabilir.

    * Mola yerlerimiz; yoğunluk, tadilat vb. gibi mücbir sebeplerden ötürü mevki ve hizmet standartları açısından aynı olmak kaydıyla değiştirilebilir.

    * Program zamanlamasında (Gün içerisinde gezilecek ziyaret noktalarının sıralamasında veya günler arasında) Hava Durumu, Yol Durumu vb. gibi nedenlerle Rehber gerekli gördüğü takdirde değişiklik yapabilir.

    * Mücbir sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) veya misafirlerimizin rehberimizin verdiği zamanlamalara uymamaları sebebiyle tur programımızda yazdığı halde gezilemeyen yerlerden Uniteam tur  kesinlikle sorumlu değildir.

    *Turumuzda yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde; iptal hakkı tur hareket tarihinden 10 gün öncesine kadar Uniteam tur da saklıdır. Böyle bir iptal durumunda Uniteam tur misafirlerine bizzat haber vermekle yükümlüdür. 

    * Araç içerisindeki kişisel tüm eşyaların sorumluluğu mola vb. yerlerde kişiye aittir.

    Müzekart ve müze ören yeri girişleri (Belediye ve Özel İşletmeler dâhil) tur ücretine dahil değildir. Tüm girişler misafirlerimiz tarafından ödenir.


    İptal Şartları

    Turumuzda yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde; iptal hakkı tur hareket tarihinden 10 gün öncesine kadar Uniteam tur da saklıdır. Böyle bir iptal durumunda Uniteam tur misafirlerine bizzat haber vermekle yükümlüdür.

    https://uniteamtur.com.tr/ankara-beypazari-turu

    Atatürk caddesi No:34 Karamürsel /Kocaeli
    0262 454 57 57


    Bu çıktı 29.03.2024 13:34 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.